Ann

Stefan

Om Hanksville och oss

Gården har bytt namn ett par gånger genom tiden. Före 1821 var gården belägen nere i byn Torrlösa och hade då beteckningen Torrlösa No 6. Vid enskiftet (en jordbruks-reform) flyttades gården ut från byn till sin nuvarande plats. Gården har varit en arrendegård under Trolleholms slott. Sedan någon gång på 1800-talet har gården brukats av en familj som hette Tykesson och gården fick namnet Tygebo. Samma familj arrenderade och brukade gården fram till 1990-talet. Gården hade ca 40 ha mark och detta försörjde både familjen och anställda men tiderna förändrades och till slut räckte det nätt och jämt till en person.

Gården styckades av och 1994 köptes gården av en countrymusik-klubb som även sände lokalradio från gården fram till 2002. Det var musikklubben som ändrade namnet till Hanksville Farm.

Nästa ägare blev ett gäng motorcyklister som hade Hanksville som sin klubbgård från 2002 fram till 2012.

Idag har gården etablerat sig som en naturlig mötesplats för de som uppskattar ett lantligt lugn och naturskönt läge. Eftersom Hanksville har ett centralt läge i Skåne är det inte långt från allt man vill uppleva i regionen.

Vi som driver Hanksville nu har genom åren varsamt renoverat och utvecklat gården till vad den är idag.

Vår förhoppning är att göra Hanksville Farm än mer känt som en mötesplats, för såväl långväga gäster som för besökare från vårt närområde. Du ska alltid känna dig välkommen, vare sig du bara kommer hit för att äta, besöker något av våra arrangemang eller kommer som gäst för att stanna någon eller några nätter.

Välkomna!
Ann och Stefan